Je kantoor is de plek waar je, buiten je eigen huis, de meeste tijd doorbrengt. Toch voelen de meeste kantoren niet zoals thuis. Op zich logisch, het is een plek waar gewerkt moet worden, maar vergeet niet dat het wel van belang is dat je werknemers zich prettig voelen. Hier lees je hoe je je kantoor op een leuke manier inricht zodat je personeel zich op het gemak voelt.

Kies leuke kleuren

Kleuren hebben een enorme invloed op mensen. Deze invloed is wel onbewust. Mensen associëren kleuren met gevoelens. Wil je je mensen aan het werk zetten? Gebruik dan geel en oranje. Mensen worden door deze kleuren namelijk gestimuleerd en geïnspireerd. Voor een rustmoment is groen de beste keuze. Voor een zakelijk sfeer is blauw de kleur die je moet gebruiken en voor een speelse en warme sfeer is bruin de perfecte kleur. 

Ga voor groen

En dan niet om een rustmoment in te bouwen, maar zet planten en bloemen in je kantoor. Dit voorkomt een saai en kaal kantoor, is eenvoudig en goedkoop. Als klap op de vuurpijl zijn planten op kantoor goed voor de gezondheid van je werknemers en jezelf. Planten produceren zuurstof. Dit is dus goed voor je gezondheid, maar zorgt ook nog eens voor een verlaging van het stressniveau. Bovendien nemen sommige planten vieze geurtjes op, handig voor wanneer die ene collega weer eens een scheet heeft gelaten.

Wanneer je nu al weet dat planten bij jou op kantoor binnen no time doodgaan is het misschien niet een goed idee om echte planten neer te zetten. Een kunstplant is dan een betere optie. 

Maak ruimte om te relaxen

Het kantoor is wellicht de plek om te werken, maar dat neemt niet weg dat het ook tijdens de werkdag belangrijk is om even niks te doen. In de pauze je hoofd leegmaken is enorm belangrijk om daarna weer functioneel te zijn. Zet bijvoorbeeld een televisiescherm in deze ruimte zodat je met je collega’s wat filmpjes kan kijken.

Zorg wel voor orde

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je orde houdt. Maak je inrichting niet te druk, teveel prullaria zorgt juist voor chaos. Chaos is nou precies datgene wat je niet nodig hebt. Denk er daarom ook aan dat je genoeg opbergmogelijkheden in je kantoor zet.

Neem je viervoeter mee

Dit heeft misschien niet zo snel te maken met de inrichting van je kantoor, maar een kantoorhond brengt wel een fijne sfeer met zich mee. Een hond vermindert bovendien stress doordat je werknemers eens in de zoveel tijd even met de hond spelen of een wandelingetje maken.