Bij bijna iedere organisatie staat ergens in het jaar een bedrijfsfeest gepland. Tijdens de zomer of vlak voor kerst komt iedereen bij elkaar om samen een feestje te vieren. Maar om nou met een borrel even wat cijfers door te nemen en dan naar huis gaan, is ook zo wat. Voor een simpel verhaaltje over de cijfers en de ontwikkelingen van het bedrijf is het ook prima om even een vergadering in het leven te roepen. Doe voor een bedrijfsfeest eens wat leukers dan dat! In dit blog lees je waar je zoal aan moet denken voor een origineel bedrijfsfeest

Begin met een leuke locatie

Begin met een originele locatie. Ja het is goedkoop en heel erg makkelijk om je bedrijfsfeest op kantoor te organiseren. Aan het einde van de werkdag is iedereen toch al op kantoor, lekker makkelijk. Dit is alleen niet bepaald de leukste locatie. Voor een inspirerend bedrijfsfeest is het veel leuker om een mooie locatie te regelen. Er zijn talloze mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan een theaterzaal of congrescentrum. Of ga met je personeel naar een oud kasteel, een natuurgebied of juist een historische plek midden in de stad. 

Waar je ook voor gaat, regel slechts één locatie. Het is vervelend om meerder keren de spullen te pakken en naar een andere plek te gaan. Is dat toch noodzakelijk, zorg dan dat iedereen samen op pad gaat. Stap bijvoorbeeld in de trein of huur een busje.

Bedenk leuke activiteiten

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van je team en de beschikbare tijd. Er zijn in ieder geval meer dan genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan een lasergameveld, paintballveld, pretpark of proeverij. Of huur een boot, vaar door de Amsterdamse of Utrechtse grachten en maak tussenstops bij meerdere restaurantjes.

Bedenk wat je wil bereiken

Voordat je alles gaat regelen, denk ook even aan het doel van je bedrijfsfeest. Is het ‘’slechts’’ de bedoeling om met elkaar een gezellige dag/avond te hebben, of wil je nog iets anders bereiken? Wanneer je bijvoorbeeld je personeel iets wil bijleren (wat niks met je dagelijkse werkzaamheden te maken heeft), organiseer dan een leuke workshop. Schilderen, barista, bierbrouwen, je kan het zo gek niet bedenken. Wanneer je de samenwerking binnen je team wil verbeteren, denk dan aan een activiteit waar samenwerking noodzakelijk is, bijvoorbeeld een escape room. 

Als laatste tip, overleg even met je personeel. Zeker bij een relatief klein team is dit aan te raden, het heeft geen zin om iets te gaan doen wat niemand leuk vindt. Bij een enorm groot team is het onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar enig overleg is nooit weg.